Automation

Automation - maskiner

Vi samarbejder tæt med vores kunder, både internt og eksternt, for at designe og implementere styringer og kontrolenheder til forskellige formål. En betydelig del af vores arbejde involverer konstruktion og design i samarbejde med vores kunders interne el-afdelinger.

Dette omfatter tilbudsgivning, design og dokumentation af hovedprodukter, hvor styringer og PLC'er udgør en væsentlig del af konstruktionen. Vi sikrer, at konstruktionen opfylder alle kundens krav til funktion, miljø og driftsmiljø og dokumenterer overholdelsen af lovkrav og sikkerhedsstandarder. 

Vores ekspertise inden for design af styringer til maskiner giver os mulighed for at håndtere både hardware og software, og vores tætte samarbejde mellem teknikere og produktionsteam sikrer, at vi kan integrere kundens krav og ændringer selv under stramme tidsfrister.

Vi benytter os primært af produkter fra Schneider, Siemens, Phoenix, Siemens, Loytech og Tridium afhængigt af kundens behov og projektkrav. Desuden er vores erfaring i projektledelse og design afgørende for at sikre succes på tværs af vores forskellige projekter, hvor vi både kan arbejde med udviklingen af den første prototype og serieproduktionen af mellemstore serier.

 • Styringssystem til mark vanding

 • Styring til betonudlægger

 • Styringssystem til industrielt køletårn

 • Lyssystem til søværnet

 • Styringssystem til vindmølle

 • Strømsystem til indkøb at døgnets billigst mulige strøm

 • Styring, robot og programmering af automatisk proces til prøveglas ved blodprøve
Stephen Høj

Afdelingsleder

Tlf. 30 94 54 51

sth@proelteknik.dk

Automation – bygninger

Intelligente bygninger er bygninger hvor styringssystemer overvåger og ikke mindst styre indeklima, energiforbrug, belysning med mere. I den intelligente bygning reguleres ventilation, vand og varme, belysning, solafskærmning og meget mere, helt automatisk gennem en række målings- og reguleringssystemer. Det sikrer stabilitet og mere effektiv anvendelse af ressourcer, herunder energiforbruget, men øger også indeklimaet til det bedre.

Fagbetegnelserne for de standarder vi arbejder i, er CTS, BMS og IBI. Du kan også finde informationer under de supplerende engelske termer, som BAS og HVAC. 

Vi er Tridium certificeret systemhus, samt LOYTEC competence partner.

Opgradering eller indarbejdning af intelligente løsninger i bygninger er ofte en god investering. Mindre udsving i indeklimaet sikrer bedre trivsel, produktivitet og færre sygedage blandt medarbejderne. De mindre udsving giver også en markant reduktion af dit energiforbrug.

Både de direkte og mere indirekte effekter af bygningsautomatik er markante. Vi kan varetage hele processen fra ide, over design og fremstilling til installation af den endelige løsning. I den forbindelse er vores afdeling for bygningsautomatik både en værdifuld sparringspartner, systemkonsulent og projektleder.

Vi arbejder hver dag for at forberede den grønne omstilling, og har mange års erfaring med hvor de store besparelser på klimaaftrykket er. 

Industriproduktion og bygningsautomatik er to områder som med fordel kan sammenkædes, få begge verdner til at spille sammen i et samlet system. Vi kender alt til protokoller og industristandarder som BACnet, Mbus, Modbus, OPC, DALI, KNX, MqTT, ZigBee med flere. Vi benytter altid de produkter, protokoller eller standarder som passer bedst til det givende projekt.

 • Komplette CTS- & BMS-installationer

 • Automatisering af varmestyring og porte på fabrik

 • Energioptimering af ventilation

 • Styringssystem til lys

 • Serviceaftaler på ventilation

 • Omkostningsoptimering ved at tilpasse forbrug efter El priser
RICCO O. AAE

Projektleder & Programmør – CTS/BMS/Netværk

Tlf. 30 94 54 45

roa@proelteknik.dk

CNC, robotter og maskinbygning

De danske produktionsvirksomheder er løntunge og derfor er det afgørende med en effektiv produktion. Vi har specialiseret os i at udvikle og servicere produktioner med CNC-maskiner og robotter. Vi kan hjælpe med design af nye produktionsceller, installere CNC maskiner og robotceller. Både i samarbejde med leverandører og som selvstændige projekter.

Det er vigtigt at finde den bedste skæringsflade i forhold til de serviceteknikere, som arbejder for maskin- og robotleverandørerne. For at få en effektiv økonomi i service af produktionen. 

Der er stadig en del opgaver, som kræver at man bruger mærkernes egne teknikere, men også store besparelser i at bruge vores folk på andre opgaver.

Vi har ser på årsbasis mange opstillinger i en række produktionsmiljøer. Det giver os solid baggrund for at tænke ud af boksen i forhold til løsninger hos jer. Og i at finde løsninger på de udfordringer, som nogle gange opstår undervejs i processen, uden at være bundet af brancheparadigmer.

 • Installation af CNC-maskine

 • Design af produktions- eller robotcelle

 • Montering af produktions- eller robotcelle

 • Rådgivning om produktvalg

 • Service af CNC-maskiner eller robotter
Stephen Høj

Afdelingsleder

Tlf. 30 94 54 51

sth@proelteknik.dk

Markvanding

Styringer og automatik er en stor del af markvandingssystemer, og vi har stor erfaring med meget forskellige typer af styringer og markvandingssystemer. For dig betyder det at dine udfordringer kan løses hurtigt og præcist, og den tid din markvanding ikke fungerer minimeres. Det har stor betydning for dine afgrøder.

 

 • Reparation af styring

 • Udvikling og installation af ny styring

 • Styring til i forhold til optimering af strømpriser

 • Fejlfinding på elektriske installationer
Stephen Høj

Afdelingsleder

Tlf. 30 94 54 51

sth@proelteknik.dk

Læs om alle vores ydelser