Automation bygning

Bygnings automatik

Skal du til at bygge ny bygning eller totalrenovering af en eksisterende, så kan Pro Elteknik hjælpe med at finde den bedste BMS- og Smart Buildings-løsning.

Pro Elteknik kan levere speciale og standardiseret løsningers som er velfungerende, omkostningseffektive til fx skoler, boliger og erhverv. Pro El teknik sætter stor fokus på at planlægge, designe, administrere, integrere samt idriftsætte. Dette er til dig hvis du ønsker en kompletløsning som er fremtidssikret.

Hvad er BMS?

BMS står for Building Management System og er en betegnelse for det samlede CTS- og IBI-anlæg. Et BMS-system giver mulighed for at overvåge en bygnings energiforbrug, temperatur m.v. via en PC, tablet eller smartphone. Systemet kan anvendes som et samlet betjenings- og overvågningssystem for alle installationer i bygningen. Et BMS-system samler input fra alle tekniske installationer i bygningen og kan også omfatte perifere systemer som fx sikringsanlæg (adgangskontrol, alarm, og brand). BMS-systemet forbinder til de forskellige undersystemer via forskellige forbindelses teknologier alt afhængigt af hvilke teknologier der er relevante i det enkelte undersystem. Et BMS-system kan derfor indeholde undersystemer af mange forskellige fabrikater og modeller.

Hvad er IBI?

IBI er en forkortelse for Intelligent Bygningsinstallation. Et IBI-anlæg består af flere små enheder kaldet IBI-controllere. En IBI-controller er en automatik, der placeres i brugsområder fx for at styre og regulere lys, varme, ventilation, køling, solafskærmning og mørklægning i forhold til de sensorer der er i brugsområdet (Temp., CO2, PIR, LUX). Et IBI-anlæg er typisk inddelt i zoner som møderum, storrum, birum, gange, trapper m.v. med hver sin IBI controller.

Se billede for virtuel repræsentation

HVILKE FORDELE ER DER VED ET CTS ANLÆG?

Der adskillige fordele ved at have et CTS anlæg. Et effektivt og velreguleret CTS anlæg giver din virksomhed en bedre udnyttelse af energiforbruget samtidig med, at I også får et bedre indeklima for alle i virksomheden.
Dvs. at et CTS anlæg både er en økonomisk fordel for jeres virksomhed, da unødigt energiforbrug undgås, ligeså vel som at det bedre indeklima skaber bedre arbejdsforhold for jeres medarbejdere, hvilket øger virksomhedens produktivitet.

Det kan også gøres jeres hverdag meget nemmere. Ved at have et CTS-anlæg der kommunikere, med flere af dine systemer, kan det fjerne meget, af det manuelle arbejde.

Vi laver vores egne tegninger sammen med BMS

Hvor benyttes CTS anlæg oftest?

Hos Pro Elteknik har vi installeret CTS anlæg i alt fra skoler og børnehaver til andre offentlige byggerier og det er også kommet ud til industri og landbrug. Vi har blandt andet været ude ved - Tam skole – Tim daginstallation og hotel Scandic.
At installere CTS anlæg er et af vores kompetencer, så har du en virksomhed, kontorbygning, idrætshal eller andre institutioner, der kunne gavne af at få installeret et intelligent styringssystemet, så står vi altid klar til at hjælpe.

Et CTS anlæg er altid en god ide, da det er til fordel alle virksomheden – både ejer og medarbejdere.

Bedre styring og god energioptimering

At få installeret et CTS system gennem os giver en bekvem og nem styring af elektronik i alle former, og derudover er et CTS anlæg vejen mod god energioptimering og dermed en bæredygtig og miljørigtig løsning.
Den centrale styring, som organiseres fra f.eks. en iPad eller computer, gør det muligt at spare penge på driftsomkostninger og omkostninger til f.eks. ventilation eller varme, når alt styres sammenhængende. På den måde spildes mindre energi, og et CTS system er derfor en investering.

KONTAKT OS I DAG

Ønsker du at få installeret et CTS anlæg, og er du på udkig efter en pålidelig og kvalitetsbevidst samarbejdspartner, som har stor erfaring, kan du kontakte Tonny og få en uforpligtende samtale.

soren

SØREN HØJ FLÆNG

Projektansvarlig bygningsautomatik

30 94 54 64

shf@proelteknik.dk

ricco

RICCO O. AAE

Senior programør Scada/BMS/Netværk

30 94 54 45

roa@proelteknik.dk