Fordele ved at skifte til LED

Fordele ved at skifte til LED

Skift til LED belysning

Hvad skal du holde øje med, hvis du selv køber LED-beslysning?
Ra-værdien er en lyskildes evne til at korrekt gengive farver sammenlignet med solens lys, der er Ra100.

Nogle rum i dit hjælp har brug for en stærk og god belysning, så du kan udføre dine daglige gøremål i den bedst mulige belysning. Det er f.eks. i køkkenet, hvor det er særligt rart at have en lyskilde med en højere Ra-værdi.

Ra-værdien skal dog ikke forveksles med Kelvin, som er selveste lysfarven. Her har du måske set i dit lokale byggemarked at nogle elpærer kaldes for ’varmt lys’, eller hvidt lys. Jo højere Kelvin, jo mere minder lyset om dagslys. Man kalder lysfarver over 5000 kelvin for dagslys.

SparEnergi.dk anbefaler 2.700- 3.200 Kelvin som det mest naturlige lys med en Ra-værdi på Ra80 og derover.

LED belysning - Hvor meget sparer du?
Det kan være svært at bevare overblikket over omkostninger ved et skift til LED belysning kontra besparelses fremadrettet. LED lyskilder er dog ofte den billigste og mest sikre vej at tage på den lange bane.

Eksempel på besparelse:
Hvis du skifter dine standard halogenpære GU10 spots vil du have en årlig besparelse på 72 kr pr. år pr. skiftet spot. Det kan løbe op i mange penge, da et standardbadeværelse opført i 2007 minimum vil have 10 spots. Det er næsten 1000 kr om året bare for et rum i dit hjem.

SparEnergi.dk har lavet en lille film om fordelene ved at skifte til LED belysning. Du kan se videoen herunder.

Hos Pro Elteknik er vi eksperter i energioptimereing og LED belysning, så trænger din virksomhed til forbederet belysning samtidig med muligheden for at spare på energien, så er vi altid behjælpelig på tlf. 99752550 eller info@proelteknik.dk

led

Det bedste team

Vi har det bedste team af dygtige elektrikere. Vi har igennem årene også leveret læreplads til et utal af unge passioneret talenter. Kunne du tænke dig at blive en del af teamet?